Trine Huseby

Kategorier
Tankevekkere

«Det er ikke mye jeg ber om»

Kvinnen jeg snakker med, ønsker små bekreftelser i hverdagen. Hun synes det er lenge mellom de gangene han sier han elsker henne, inviterer henne ut eller overrasker.

Nå har hun senket standarden og ber om noe som verken koster tid eller penger, og som for henne er «små ting»: et kompliment, et kyss, takknemlighet.

For HENNE er det lite, for HAM kan det være mye. Det kan være vanskelig å huske på, det kan føles unaturlig – og noen ganger ufortjent. Det siste har hun ikke tenkt på. Han forteller nølende at han opplever henne som «ganske kritisk».

Her er mulighet for gjennombrudd! Sirkelen må brytes, det spiller ingen rolle hva som kom først; høna eller egget. HUN får som utfordring å skifte fokus (det er tross alt en grunn til at det er ham hun ønsker bekreftelse fra). HAN får som utfordring å utvide repertoaret for bekreftelser, og å legge det inn i kalenderen med påminnelser.

I det vi skal avslutte, spør jeg henne hva slags bekreftelser hun tror han ønsker seg. Hun smiler og svarer raskt: «det repertoaret skal utvides!». To be continued…

Relevante innlegg:
Hvilke virkemidler har du?
Det er lov å ønske seg
Kjærlighetserklæring på en onsdag
Fem minutter eller en weekend
Rød løper