Trine Huseby

Kategorier
Kommunikasjon

Rød løper

Red carpet on black«…  en matte som rulles ut der prominente gjester skal gå, blant annet brukt til VIP’er. Brukes også til å markere en åpning» (Wikipedia 2014)

Paret forteller at de hadde kranglet en del og vært ganske irriterte på hverandre i 3-4 dager. HAN hadde tidligere fortalt at hun pleier være langsint. HUN hadde utdypet at hun vender seg innover og blir stille, hun lurer på om det kan være for å signalisere at hun ikke har det bra når de har kranglet.

Etter 3-4 dager strakte han ut en hånd. Før han kjørte hjem, sendte han en melding. Han spurte om ikke de kunne bli venner igjen. Han sa han ville de skulle ha det fint sammen. Han skrev hvor glad han er i henne og barna. HUN forteller:

«Så gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før. Jeg pleier enten ikke svare på sånne meldinger. Eller jeg pleier å svare sint tilbake. Men nå tenkte jeg:

«Jeg vil ikke krangle!»

«Og så svarte jeg at jeg ville også være venner, at jeg ble glad for meldingen og ba ham komme hjem.»  HAN tar ordet og sier at det gjorde så inntrykk at han fikk tårer i øynene og måtte kjøre til siden for å lese meldingen ordentlig, se om han hadde sett rett.

«Det ble litt rart da,» sier hun, «når han kom hjem. Så sto vi der og så på hverandre.» Begge smiler. «Så sa vi: ja, da får vi vel lage middag, da. Og så laget vi middag. Og så ble vi venner og så glemte vi at vi alt sammen.»

Paret får stor anerkjennelse. HAN for sitt initiativ til forsoning. HUN for ny strategi. Jeg sier til paret at jeg ser for meg en rød løper rullet ut foran dem. Den representerer muligheter. For en ny retning og nye, positive erfaringer.

Det er bare å begynne å gå.