Kategorier
Kommunikasjon

Felles humor?

Portrait of young happy smiling couple, isolated on white background

Noen par er så heldige å ha samme humor. Til tross for at de strever med sine ting, eller til og med er kritiske til hverandre, kan de le av de samme tingene. De kan møte hverandres blikk med glimt i øyet eller være ironiske på egne vegne, og ler sammen.

Ikke alle har det sånn. Om man ikke skulle være en fullt så heldig match hva humor angår, vil de aller fleste som har blitt foreldre, oppleve at barna kan fremkalle smil og latter. Å le sammen er en unik felles opplevelse. Det er avvæpnende og frigjørende. Det oppstår helt av seg selv, man kan ikke bestemme seg for det. Men – man kan øke mulighetene:

  • Prøv én uke å være bevisst på når dere kjenner tilløp til latter, at noe er morsomt. Kjenn etter hvor latteren sitter; er det i magen? I halsen? I smilet? I øynene? Se om du klarer å slippe den til.
  • Når dere først ler, fortsett så lenge dere klarer, hold latteren i flest mulig sekunder. Noen ganger blir det komisk i seg selv. Andre ganger må man le av ansiktsuttrykket til den andre…
  • Ta en prat om når dere lo sammen sist, hva dere lo av og hva som kanskje kan få i gang felles latter. Dette er hva par forteller at de gjør: forteller en komisk historie, ser på filmklipp på YouTube, kiler hverandre, går på tivoli, ser komedie på kino, gjør barnslige ting, ser på gamle bilder.

Kan en god latter forlenge samlivet..?

Del dette innlegget: