Trine Huseby

Om bloggen

Samliv kan være både lykke og mareritt. De fleste velger å leve sammen med noen – som kjæreste, samboer eller i ekteskap. Akkurat som livet selv, går et parforhold gjennom ulike faser. Det i seg selv er det mange som ikke var forberedt på; vi trodde det bare var lykke, som vi har lest om og hørt om og sett på film. Sånn som vi hadde det i starten av forholdet. I vanskelige perioder kan vi lett miste fokus og lure på om dette forholdet er verdt å være i, eller om man like gjerne skulle prøvd noe nytt. Eller forbli skuffet og bitter og ikke noe hyggelig å være sammen med. Eller holde seg mest mulig på egen hånd, for å unngå ubehaget.

DA kan det være til hjelp å bli minnet på at det går i faser. Mest sannsynlig vil det endre seg. DA kan det være til hjelp å få vite at sånn som vi hadde det før – sånn kan vi få det igjen. DA kan det også være klokt å snakke med noen som får en til å se ting i perspektiv, som kan bidra til ny innsikt og mobilisere vilje og krefter til å forholde seg på andre måter. Det kan være en venn, en god kollega, en i familien eller en fagperson.

I mitt arbeid som samlivsterapeut er noe av det mest meningsfylte jeg gjør, å hjelpe par til å:
  • Justere forventninger
  • Se ting i perspektiv
  • Utnytte sitt potensial
  • Dyrke frem det gode
  • Få det bedre med hverandre

Materialet i bloggen er beregnet på helt vanlige par i helt vanlige situasjoner. Noe er hentet fra fagfeltet, mye er egenprodusert og det aller meste er anvendt i min praksis som familieterapeut ved familievernkontoret på Ringerike og som samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel. Historiene er enten anonymisert, eller parene har gitt samtykke til publisering.

Min intensjon er å spre informasjon, dele kunnskap og være til inspirasjon for par som lever sammen. Livet er uforutsigbart og variabelt. Det samme er samlivet. Det er mulig å forholde seg til det på mer hensiktsmessige måter. Det er mulig å få nye, gode erfaringer.