Kategorier
Hjelp fra samlivsterapeut Parforhold Utroskap

Hvordan få gresset grønnere på den «rette» siden?

Couples s'échangant des bisous, signe d'amour et de tendresse.

Aktuelle temaer i media for tiden, er par som opplever at den ene får følelser for en annen, utroskap av fysisk eller emosjonell karakter – og en skilsmissetrend blant de på 55+

I ukens utgave av A-Magasinet kan vil lese i artikkelen «Skal, skal ikke…» at:«Det er noe dypt menneskelig i å ville strekke seg, forandre seg og bli noe mer enn det man allerede er». Samlivsekspert og professor i psykologi, Frode Thuen, sier han har justert sitt eget syn på denne type brudd med årene:

«Jeg tenker oftere i dag enn før at det å forlate ektefellen sin
som resultat av at du har forelsket deg på nytt, ikke er verdt det»

Vurdering og valg må være opp til den enkelte. Men vi som jobber med dette, skylder de som skal ta stilling til et slikt dilemma, å gjøre oppmerksom på mulighetene for å få gresset grønnere på den «rette» siden. Det vil si å få det mer frodig i forholdet man er i.

Mitt inntrykk av at mange ikke er klar over muligheten. Man har kanskje hørt en solskinnshistorie, men tenker at det er utenfor rekkevidde. De som måtte ha et lite håp innerst inne, har ingen idé om hvordan gripe det an, og gir opp uten å ha prøvd.

Hvis dette lyder kjent: skaff hjelp! Kontakt en samlivsterapeut eller et familievernkontor  Vi ser til stadighet at par får det bedre eller mye bedre, den siste gruppen beskriver det gjerne som å «finne tilbake til hverandre».


Relevante innlegg:
Hva er parterapi?
«Hva kan jeg bidra med?»
Å være ensom i et parforhold
Ikke vent for lenge