Kategorier
Utroskap

Møtte ekskjæresten og fikk hjertebank

Portrait of cheerful girl pulling boyfriend by arm in Central Park

«Møtte ekskjæresten og fikk hjertebank. Jeg søker han opp på facebook og pynter meg i tilfelle jeg treffer han på butikken. Hva skal det bety? Hadde jeg hatt det bedre med ekskjæresten?»

Til kvinnen med hjertebank

Spørsmålene du stiller, gjør at jeg aner at vi har med en veldig ansvarlig og samvittighetsfull kvinne å gjøre. Du tenker før du handler. Du blir litt skremt av dine egne reaksjoner og du tenker gjennom hva det kan bety. Du undersøker det med noen i håp om å få svar. Så klokt.

Hjertebanken høres ut som en naturlig reaksjon. Han har gitt deg hjertebank før. Dere har vært nær hverandre FØR, NÅ er det avstand – en veldig uvant situasjon. Det kan føles skummelt, spennende, pirrende, magisk. Og vil ofte gi hjertebank.

Når du pynter deg i tilfelle du støter på ham; kan det være fordi hjertebank var godt? Ønsker du å føle hjertebank igjen? Kan det hende minnene om noe dere hadde sammen, vekker savn og spenning? Hvis du tar deg godt ut når du møter ham, øker sannsynligheten for at han legger merke til deg og at også hans minner og følelser blir vekket. Ønsker du oppmerksomhet? Det er du ikke alene om. Det kan være veldig uskyldig i seg selv.

Både hjertebank og pynting høres ut som emosjonelle, irrasjonelle reaksjoner. Veldig vanlig og oftest ufarlig. Det kan til og med fungere som krydder i en ellers grå hverdag. Har du derimot, FØR du støtte på ham, hatt ditt nåværende forhold oppe til vurdering, er det mulig at du er i det som kalles «før-forelskesesfase» (Sissel Gran, 2007). Da er man mer utsatt ved slike tilfeldige sammentreff. Man er mer klar for involvering. Hvis du I TILLEGG har tenkt etter at det ble slutt den gangen, at det forholdet egentlig var veldig bra, da kan det hende reaksjonene dine er uttrykk for noe mer.

For å vurdere hva dine reaksjoner skal bety, anbefaler jeg at du gjør en rasjonell vurdering. Uavhengig av dette sammentreffet:

  • Hvor står du i forhold til partneren din? Skal du fortsette å være i det forholdet du er i nå? I så fall vil det valget få konsekvenser for hva som er kloke handlinger fra nå av. La det bli med hjertebanken. Styr unna alt som vil kunne føre til involvering, inkl. pynting og facebook.
  • Er du usikker på forholdet til partneren din? Involver ham i usikkerheten og kom frem til en avklaring.
  • Er du derimot klar for å bryte ut av forholdet ditt? I så fall vil jeg anbefale deg å gå gjennom denne prosessen før du involverer deg i ekskjæresten.

Noen har nytte av å gjøre rasjonelle vurderinger sammen med en de har tillit til. Og noen synes det hjelper å bruke tid for å få avstand til forvirrende følelser. Mye forandrer seg over tid, og det som kan virke veldig uoversiktlig her og nå, vil ofte falle på plass når det går litt tid. Håper dette var til hjelp.

 

Del dette innlegget: