Kategorier
Kommunikasjon Parforhold

Om natten skal vi sove

Photo of attractive wife trying to make up with husband

Når to som lever sammen skal justere seg i forhold til hverandre, kreves tilpasninger. For eksempel for når man skal snakke sammen og hvor lenge. Veldig mange par er ikke klar over betydningen av dette, og ender opp med følelsesmessig katastrofe når de havner i en kjempekrangel rett før de skal sove eller når den ene er på vei ut døren om morgenen.

Og så blir det store spørsmålet om den som vil sove, virkelig elsker den som vil snakke. Eller om den som er på vei ut døren, synes jobben er viktigere enn parforholdet.

Spørsmålet «elsker – elsker ikke» fortjener ikke denne plassen. Det er ikke i denne situasjonen spørsmålet hører hjemme. Grunnen til den følelsesmessige katastrofen, er gjerne at man ikke har greid å finne tid eller form for en samtale på et tidligere tidspunkt, derfor føles det avgjørende akkurat her og nå.

Det er ikke avgjørende her og nå. Om natten skal vi sove. Det er utenom dette at samtalene må skje. Det er utenom dette vi skal ta opp de vanskelige temaene og stille de store spørsmålene.

Én viktig tilpasning til hverandre, er å finne tidspunkt og form for samtale. På denne måten kan man håndtere alt fra spørsmålene om hvem som skal ta ut av oppvaskmaskinen, til «elsker du meg fortsatt?» For mange er det til stor hjelp å bli enige om denne tilpasningen, og å få verktøy for å gjennomføre den. Det finner du her: Å ramme inn en samtale

Relevante innlegg:
Legg dere samtidig!
Snakking er overvurdert
Time-out
Om å ta seg sammen
Problemhåndteringsmodellen
Forstå hverandre bedre

 

Del dette innlegget: