Trine Huseby

Kategorier
Parforhold Sex og samliv

«Hun er så misfornøyd med seg selv»

Sad woman close-up with her boyfriend on background sitting on sofa.

«Samboeren min har store komplekser for kroppen sin. Enda hun er fin! For meg er det viktigste at hun føler seg fri sammen med meg og at vi kan være nær hverandre. Det virker som hun slipper seg mer løs når hun en sjelden gang drikker, og hun var mer fri da vi var nyforelsket. Er det noe jeg kan gjøre for å få henne til å bli mer fornøyd med seg selv? Det hjelper ikke med komplimenter, jeg har prøvd.»

Til deg som ønsker at hun skal bli mer fornøyd med seg selv

Mange kvinner ER misfornøyd med seg selv. I stedet for å se på hva kjæresten er fornøyd med og setter pris på, blir de overveldet av kroppsidealer styrt av markedskrefter og sosiale medier. Men jeg tror det er mulig å få til endring, særlig med et slikt utgangspunkt som du beskriver. Det er vanlig at komplimenter ikke hjelper. Antagelig fordi de ikke gir «gjenklang» i hennes egne tanker om seg selv; hun tror ikke på dem. Kan du forsøke dette?

  • Fortell henne hvor viktig dette er for deg. Du må gjerne referere til «Et nytt perspektiv på parforhold,» mange kvinner har hatt nytte av dette perspektivet når det gjelder intimitet.
  • Spør hvor mye intimitet betyr for henne. Gi henne god tid til å svare og vær en god lytter.
  • Spør om hun kan tenke seg at dere gjør en innsats for dette sammen. Jeg håper du får positivt svar, hvis ikke anbefaler jeg at dere søker hjelp.
  • Snakk oftere med hverandre om egen kropp og nærhet; forsøk å gjøre det til et hverdagslig og praktisk tema.
  • Benytt naturlige situasjoner til å være nær hverandre så ofte som mulig; når den ene fryser og den andre varmer, når man bærer tungt sammen osv.
  • Lag dere ritualer der dere er nær hverandre regelmessig, for eksempel når dere legger dere.
  • Finn ut om dere kan lage dere overkommelige utfordringer, der små skritt over tid vil gi utvikling. Det kan f.eks. være å være på badet samtidig.
  • Fortell henne hva du setter pris på ved henne som person og ved nærheten med henne. Hvis du kan nå inn med at dette handler om noe helt annet enn fysisk fremtoning, har dere kommet langt.

Som du forstår, handler det i stor grad om ny innsikt og nye erfaringer. Dette kommer ikke til å skje dersom hun ikke blir motivert. Så din viktigste rolle her, blir å tenke hvordan du kan fungere som motivator – noe jeg får inntrykk av at du har gode forutsetninger for.