Trine Huseby

Kategorier
Parforhold

Drømmedate

Young happy couple sitting at cafe and drinking coffeeEn oppgave jeg gir til noen par, er å gå på date – på samme måte som de gjorde det i starten av forholdet. De får en frist på 4 uker og skal avtale dato/klokkeslett/sted. Noen velger å gå ut og spise, noen går på tur og lager bål, noen gjør andre ting. Det skal vare i max 3 timer. Øvelsen går ut på:

Fra man går ut døren hjemme, setter man alt inn på å være «drømmedama» og «drømmemannen» – sånn som jeg er når du liker meg aller best. For noen faller det naturlig, andre må kanskje anstrenge seg, fake it till you make it. Intensjonen er bevisstgjøring og erfaring – som skaper bevegelse i det vanlige mønsteret og kan gi nye muligheter. Oppgaven varer helt til man går inn døren hjemme.

Hva tenker du at «drømmeparet» prater om i bilen på vei til det utvalgte stedet? Fordeling av husarbeid? Økonomiske spørsmål? Nei, de snakker om hva de gleder seg til på daten! De gir hverandre komplimenterOg de snakker om ting som skaper positiv energi. Hvis de må le av at det føles kunstig å gjøre øvelsen, er det en ren bonus – «drømmeparet» ler av de samme tingene!

For inspirasjon gir man hverandre inntil 3 ønsker på forhånd, f.eks: Når du er «drømmedama» mi, ønsker jeg at du er sprudlende og glad. Jeg ønsker at vi ikke snakker om barna akkurat på date’n, og så ønsker jeg at du har håret løst. Eller: Når du er «drømmemannen» min, ønsker jeg meg at du legger bort mobilen. Jeg ønsker at du er en skikkelig gentleman og at du flørter med meg, sånn som du gjorde før. Lykke til på date!

Relevant innlegg:
Surprise!