Trine Huseby

Kategorier
Parforhold

«Bare vi to – tenk om det blir kleint!»

Mature couple talking together in sofa

Et par hadde endelig fått muligheten til å reise bort en helg alene. Det var lenge siden sist. Da reisen begynte å nærme seg, fikk kvinnen kalde føtter: «Tenk om det blir kleint!» Hun sa det til mannen sin, som tok litt lettere på det: «Det er jo bare oss. Vi har i hvert fall barna å snakke om».

For en bra start! Kvinnen deler sine bekymringer. Mannen er løsningsorientert. Sannsynligvis er faren for at det blir kleint redusert, bare ved at det ble satt ord på. Og ved at mannen visste råd. Selvfølgelig kan de prate om barna. Om jobbene sine. Om det siste i nyhetsbildet. Og litt sladder.

Kvinnens frykt kommer sannsynligvis fra et ønske eller en forventning om noe annet, noe spesielt, noe som ikke har vært på en stund. Skal de være romantiske? Skal de være mer personlige? Skal de tulle og tøyse? Skal de pynte seg for hverandre? Så bra – det betyr muligheter!

For å unngå å bli bekymret på forhånd, eller at det blir kleint når flyet letter, er det beste rådet å avklare forventninger. Spør rett frem ved første anledning, gjerne når dere snakker om de praktiske sidene ved reisen:
  • Hva slags tur ser du for deg? Hvis det ikke kommer noe tydelig svar, gi alternativer: slappe-av-tur? Opplevelser? Kultur? Shopping? Eller noe annet?
  • Hva tenker du, skal vi være litt kjærester? Hvis «ja» eller «tja,» spør videre:
  • Hva legger du i det, da?

Fortsett med å fortelle hva du selv ønsker deg. Alt som er tenkt gjennom, uttalt og avtalt på forhånd, reduserer faren for at det blir kleint. Hvis man derimot opplever spenning og positiv forventning ved å ikke vite og ved å ta det som det kommer, er det bare å droppe forventningssamtalen. I verste fall blir det kleint. I beste fall suksess!

Les også True love