Kategorier
Tankevekkere

Hans handlinger definerer ikke deg

Han har brukt mye tid på jobb og på ting han ellers interesserer seg for. – Og tilsvarende lite tid med henne.

Når de har snakket om det, har HUN gitt uttrykk for skuffelse og HAN har oppfattet kritikk. HAN har forklart at han synes forholdet har blitt rutinepreget og forutsigbart, og HUN har oppfattet at hun er kjedelig.

På et punkt kom de til et felles behov for hjelp. Hennes oppfatning av seg selv som kjedelig, preger hele hennes selvfølelse og gjør henne ute av stand til å se deres utfordringer mer nyansert, forstå hverandre bedre og felles innsats for forholdet.

«Hans handlinger definerer ikke deg»

… sier jeg, i forsøk på å løsne på en oppfatning hun tviholder på. «Om han synes du er kjedelig eller om han synes forholdet er kjedelig, betyr det at du er kjedelig?»

«Synes andre at du er kjedelig?» spør jeg. Hun tror ikke det. «Synes du at du er kjedelig?» Hun tenker seg om. I disse sekundene foregår en mental ommøblering. Hun ser overrasket og lettet ut, når hun etter en stund tørker tårer og svarer: «Nei, egentlig ikke!»

Han ser også lettet ut. Kanskje synes han at kona, forholdet eller livet er rutinepreget og forutsigbart. Kanskje synes han ikke han er så spennende selv, heller. Men i dette øyeblikk blir han befridd fra ansvaret for hennes selvfølelse. – Og paret blir fristilt til å se muligheter og begrensninger i et nytt lys. Jeg bidrar gjerne!

Relevante innlegg:
Forandring fryder
Man får ikke mer moro enn man lager selv
«Hun er så misfornøyd med seg selv»
Eksklusive avtaler
Er du et supplement?
Hvor spennende kan det bli?