Kategorier
Familie

Skål for mamma!

En familie var på restaurant for å feire mammas bursdag, et par dager på etterskudd. Alle hadde gledet seg til et godt måltid, og de gikk spent gjennom menyen. 8-åringen konverserte veslevoksent med pappa om ulike grader av stekt kjøtt; pappa skulle ha biff. 4-åringen ble veldig glad for gassballongen han fikk av servitøren. Mamma bestemte seg raskt for hva hun ville spise og var opptatt av at alle skulle ha det bra. Alle hadde det bra.

Når den verste sulten er slukket, sier pappa: «Skål for mamma da!» Pappa og storesøster løfter glasset. Mamma smiler, litt overrasket. Lillebror lar vente på seg. «Nå skal vi skåle for mamma, dette er mammas bursdag!» Lillebror fortsetter å kose seg med pommes fritesen sin.

Her kunne det gått galt, både med barneoppdragelsen og med anerkjennelsen av mamma. Men pappa svikter ikke, han gjør det som skal til. Han blir markert i stemmen, lillebror skjønner at det er alvor. «Nå må du være med og skåle, dette er mammas dag. Legg ned gaffelen din.» Lillebror løfter glasset og deltar i mammas skål.

Igjen har alle det bra. Vi kunne godt lagt til en skål for pappa…

Relevante innlegg:
Veien til kvinnens hjerte 
Pappa er litt egoistisk på mamma sine vegne
Du forstår meg best i hele verden!

Del dette innlegget: