Kategorier
Kommunikasjon Parforhold

Samboeren min er så impulsiv!

Attractive couple cuddling on the couch at home in the living room
«Han sier og gjør ting før han tenker seg om, og det fører ofte til problemer mellom oss. Særlig når det får konsekvenser for meg. Når vi snakker ordentlig om det, skjønner han godt hva jeg mener. Og da føler jeg at han forstår meg. Men DET hjelper jo ikke…»

Til kvinnen med impulsiv samboer
Er han impulsiv av natur? Har han alltid vært sånn? Er han det i alle sammenhenger?

Hvis NEI, vil jeg råde dere til å ha en skikkelig prat om hvordan dere snakker til hverandre, hvilke prioriteringer dere har felles og ikke minst, hva forpliktelse i et parforhold innebærer, se Han sier unnskyld og slipper unna med det.

Hvis JA, kan det være urealistisk å forvente endring i personlighet og økt impulskontroll. Det kan derimot være realistisk å forvente:
  • At han erkjenner at han har problemer med impulskontroll
  • At han gir uttrykk for og viser i praksis at han beklager de konsekvenser det får for deg
  • At han tar ansvar og «ordner opp» i etterkant, f.eks omformulerer seg hvis han har sagt noe han angrer, vurderer på nytt avtaler han har inngått, som får konsekvenser for deg osv.

Hvis man har et erkjent problem med impulskontroll, kan det være et rimelig ønske til den man lever sammen med, at man ikke blir «arrestert» for enhver impulsiv uttalelse eller handling, men at det er romslighet og forståelse. Hvis du kunne klare det, vil det være et stort bidrag til parforholdet deres, se Et nytt perspektiv på parforhold

Relevante innlegg:
Tåler hun ham?
Han har så vanskelig for å si nei
Hva trenger du for å tilgi?

Del dette innlegget: