Kategorier
Parforhold

Resultat eller prosess?

399875

«Mannen min har flere prosjekter på gang; i huset, i hagen, i garasjen og på jobb. Han trives med å hoppe litt fra det ene til det andre, sier han liker variasjon. Det ser ikke ut til å plage ham nevneverdig at ting blir stående på vent, utsatt og av og til ugjort. Det plager derimot meg.

Jeg liker at et prosjekt blir fullført før vi begynner på et nytt. Jeg liker å ha oversikt og kontroll. Jeg blir stresset av å ha mange oppgaver som venter. Jeg trives ikke med midlertidige løsninger. Jeg trenger å få ting på plass og fullført.

 Det virker som om han trives best underveis i prosessen, mens jeg trives best med resultatet. Hvordan kan vi løse dette?»

Til en kvinne som trives best med resultat
Dette er en veldig vanlig problemstilling. -Uten at det trenger å være noen trøst. Men det betyr at jeg til nå ikke har møtt noen som har løst det på en måte så begge ble 100% fornøyd. For å finne løsninger som er så bra som mulig for paret, anbefaler jeg å forsøke å tenke på paret som den 3. part, jfr. Et nytt perspektiv på parforhold. Jeg har tro på noen grunnprinsipper:

1. Aksept for ulikhet. Slå dere til ro med at dere er ulike og kommer til å forbli det. Anbefalt litteratur: Kjærlighetens tre porter (Sissel Gran, 2007).

2. Sorter prosjekter i tre kategorier: dine, hans, felles. Individuelle prosjekter bør den andre styre unna og heller ikke kommentere.

3. Felles prosjekter håndteres med kompromiss. Det kan enten gjøres ved at hver av dere «får viljen sin» på annethvert prosjekt, eller at dere forhandler om prioriteringer og lager forpliktende avtaler.

Dette forutsetter naturligvis at begge vil forholde seg til prinsippene – men noen ganger er et nytt perspektiv nettopp det som skal til. Break a leg…

Relevante innlegg:
Han har så vanskelig for å si nei
Kona mi er kontrollfreak