Kategorier
Historier Kommunikasjon

«Ikke snakk om det på vei hjem»

Couple who have fallen out over a disagreement sitting on a sofa

«Hvordan gikk det med dere to etter forrige samtale?» Jeg stiller spørsmålet til et par jeg snakker med. Det er fire uker siden sist.

Forrige samtale hadde ikke vært som de andre samtalene våre. Akkurat i det vi skulle avslutte, kom hun inn på et tema som opprørte henne – veldig. Det var mye følelser i omløp, og hun satte ord på dem. Han visste ikke hvordan han skulle håndtere det, og forholdt seg taus.

Til tross for det emosjonelle kaos som oppstod, avsluttet vi samtalen som vi pleier. Bortsett fra at jeg frarådet paret å fortsette med temaet på vei hjem. Jeg ba dem vente til kvelden eller til neste dag. Det hadde de gjort.

Mannen svarer at det gikk bra med dem, og legger til: «Du sa vi ikke måtte snakke om det på veien hjem. Ellers vet jeg ikke hvordan det skulle gått».

De to hadde fortsatt samtalen samme kveld, når følelsene hadde roet seg. Det er gjerne det som skiller rasjonelle samtaler fra krangler: følelsene er regulert. Vi tenker klart, ser tingene mer nyansert og er mer løsningsorientert.

For mer konstruktive samtaler, lær Å ramme inn en en samtale 

Relevante innlegg:
Prosess
Loop

 

Del dette innlegget: