Kategorier
Familie

Barn i sengen

Feet of a family sticking out from the quiltIKEA har lansert trippelseng! Den skal ha plass for mor og far og to barn. Sikkert veldig praktisk , men der stopper også fordelene, sett fra en samlivsterapeuts perspektiv. Fordi:

  • De aller fleste barn får bedre kvalitet på søvnen når de sover i egen seng på eget rom. Dette bør derfor være et mål, fra barnet er mellom 6-12 måneder.
  • Barn trenger å bli selvstendige individer og å lære å klare seg og ha det trygt og godt i egen seng på eget rom.
  • Barn som får sove ofte i foreldrenes seng, kan oppleve uro når de ligger i egen seng på eget rom, fordi de er vant til å våkne og fordi de kjenner etter og vurderer om de skal oppsøke foreldrenes seng.
  • Barn som får sove ofte i foreldrenes seng, kan trenge lenger tid på å venne seg til å sove i egen seng på eget rom, fordi mønsteret er etablert og det oppleves som et behov. Prosessen med å venne barnet til egen seng på eget rom, kan bli vanskeligere jo eldre barnet blir.
  • Foreldrene trenger tid for seg selv i sengen.

Det bør også nevnes at det kan være godt for både barn og foreldre at barna sover i foreldrenes seng hvis barna trenger ekstra omsorg av en eller annen grunn.  Da snakker vi ikke om vanlig praksis, men unntak.

Sov godt!

Her kan man få hjelp sovekarin.no

Del dette innlegget: